Expositie Ytsje de Jong

Nu te zien bij Gemaal Oude Rijn

Ik ben Ytsje de Jong en ik woon in Duiven.

Ik ben geboren op Aruba, een Caraibisch eiland, waar ik altijd buiten speelde. Nadat ik op 15 jarige leeftijd naar Nederland verhuisde, bleef ik steeds met tekenen en handvaardigheden bezig. Pas op volwassen leeftijd  heb ik les in acryl-schilderen genomen. Tijdens een workshop fijn-schilderen met olieverf op MDF board, ben ik daar  enthousiast over geworden. Ik ben toen lessen gaan volgen bij Academie te Wildt in ’s Heerenberg daarna van acryl afgestapt.  Nu schilder ik voornamelijk met olieverf.  Inmiddels heb ik al vele lessen en workshops gevolgd en ik leer hier nog steeds van.

Mijn inspiratie haal ik uit de natuur, in de breedste zin des woords. Vogels en andere dieren, bomen, bloemen, vruchten, mensen, landschappen kunnen mij vanwege hun vorm en /of kleur erg boeien. Dát probeer ik weer te geven in mijn tekeningen en schilderijen.