Het Waterschap zocht drie jaar geleden exploitanten voor de herbestemming van het gemaal. ‘Een bezoekers en verblijfsplek waar kunst, historie, cultuur, creativiteit en recreatie samenkomen’ was het idee. Petra Rutting zag kansen voor zichzelf. ‘Het leek me geweldig om mijn ervaring in de sociale activering en sociaal cultureel werk, mijn creativiteit en organisatietalent zelfstandig en lokaal in te zetten. Ik voelde direct dat ik hier van betekenis kon zijn in de rol van verbinder. Hier kon ik mijn dromen najagen om een mooi, historisch erfgoed mee te laten groeien met de eisen van deze tijd.’

Draagt u dit initiatief ook een warm hart toe? Neem dan eens contact met mij op om ideeën uit te wisselen en, wie weet, plannen te maken.

De Organisaties, bedrijven en mensen die tot nu hebben bijgedragen bij de totstandkoming van de invulling van het gemaal zijn onder andere:

Waterschap Rijn en IJssel
Gemeente Rijnwaarden
Boei
De Liemerse uitdaging
Rabobank
Regionale sociale dienst
Stichting landschap Rijnwaarden
Aaldering accountancy
IA-groep
Groenconsult Rijnwaarden
Omroep Gelderland
Rijnwaarden Post
Prick & van Houtum notarissen
Toeristisch informatiecentrum Rijnwaarden

… en vele anderen, waaronder Theo Rutten, maker van vele foto’s van de bouw, en Bert Krijger, filmer van de eerste promotiefilm, Henny Sluijs voor de vele kleurrijk geschilderde stoelen, ome Joop voor de ‘connecties’, alle gulle gevers tijdens onze crowdfunding en allen die een steentje hebben bijgedragen.

 

Vriend worden?

Wilt u nu ook vriend worden van Het Gemaal? Neem dan contact met ons op via het contactformulier hier onder

Petra