Kunst en samenleving

De herbestemming van het gemaal staat in het teken van kunst. Dit doen wij door het realiseren van een netwerk van kunstenaars. Het netwerk vertegenwoordigt kunstenaars uit diverse disciplines zoals beeldende kunst, schilderkunst, dans, fotografie, toegepaste vormgeving en nieuwe media. Het thema waaronder wij dit presenteren is kunst en samenleving. Kunst maken, kunst beschouwen en nadenken over kunst. Binnen deze thema’s willen wij werken aan een kunstvorm waarbij één of meerdere professionals samenwerken met actieve burgers om een kunstwerk tot stand te brengen

 

Activiteiten

  • Ontmoetingsplaats met sociëteitsfunctie
  • Locatie voor lezingen, presentaties, films e.d.
  • Gastatelier voor kunstenaars
  • Cursusaanbod voor in kunst en cultuur geïnteresseerd publiek of bedrijven, waarbij het werken met natuurlijke materialen zoals ijzer, steen en hout een herkenbare plaats heeft.
  • Galerie en informatiecentrum van de aangesloten kunstenaars
  • Verkoop van kunstwerken
  • Exposities
  • Informatie en publicaties

Het netwerk

Het netwerk bereikt haar doel door het aanbod van een aantal praktische functies vanuit de locatie: Een kunstenaarsnetwerk is er natuurlijk in de eerste plaats voor de kunstenaars, maar is niet in eerste instantie een werkplaats. De meeste kunstenaars hebben hun eigen atelier, daarom zal er naast de op kunstenaars gerichte activiteiten een duidelijke publieksfunctie zijn. Via projecten zijn er kunstenaars (of een kunstenaar in opleiding) aan het werk te zien.
Er zijn doorlopende kunstexposities en op de website is het werk van de kunstenaars te zien. Via een link is de kunstenaar rechtstreeks te benaderen.

Doorlopende kunstexposities

Er zijn doorlopende kunstexposities en op de website is het werk van de kunstenaar te zien en te koop. Via een link is de kunstenaar rechtstreeks te benaderen.

Onderwijs

Voor het onderwijs komt er een apart programma gericht op:kunsteducatie, doelbewust leren over en door middel van kunst via gerichte instructie, zowel binnen- als buitenschools.